Минула ніч стала найморознішою на Черкащині
Надалі потепління і вітер

Арктичне вторгнення та додаткове вихолоджування повітря при проясненнях зумовили на Черкащині зниження температури у повітрі – до 15-17º морозу.

Про рекорд повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

Зокрема, у Каневі зафіксовано -17º, у Черкасах, Смілі, Золотоноші – мінус 16º, У Жашкові, Звенигородці, Умані, Чигирині – 15º морозу.

В таких умовах на ранок глибина промерзання грунту збільшилася до 14-17 см, а площа льоду на річках і водосховищі до 70-100%. Лід ненадійний, виходити на нього небезпечно!

Завзятим рибалкам також слід зважати на те, що зимова ловля риби потребує особливо суворого дотримання правил безпеки при знаходженні на льоду. Пам'ятайте, що необдумана та необережна поведінка може коштувати життя!

На день сьогодні прогнозуємо 3-5º морозу, але вже з другої половини дня розпочнеться підвищення температури, атмосферний тиск почне падати, можливі опади у вигляді мокрого снігу.

Надалі, до 17 січня – знову період відлиг та періодичних опадів. Черговий масштабний циклон із Північної Атлантики зумовить не тільки «сплеск тепла», але й тривалий небезпечний вітер 15-20 м/с на фоні інтенсивного падіння атмосферного тиску.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .