«Ми маємо докласти максимум зусиль, аби не допустити комунального колапсу в місті», - Ігор Волошин
Борг держави перед КП «Черкасиводоканал» сягнув понад 52 мільйона гривень

У зв’язку з ігноруванням державою погашення чималого боргу перед КП «Черкасиводоканал» та судовим позовом нині на підприємстві складається досить непроста фінансова ситуація.

У підсумку – це може мати критичні наслідки, як для роботи підприємства, так і загалом – для кожного жителя Черкас.

– Реальна собівартість витратних матеріалів, реагентів для очистки питної води, оплати енергоносіїв та забезпечення функціонування роботи усіх виробничих циклів значно вища затвердженого тарифу. Приміром, коли ухвалювався тариф на 2017-2018 роки (теж із суттєвими зволіканнями), то за цей період підприємство втратило понад 5 мільйонів гривень. Ці кошти держава мала компенсувати і врахувати у наступному тарифі. Але тенденція, на жаль, подібна. Загалом за попередні роки борг держави перед КП «Черкасиводоканал» від різниці в тарифах сягнув вже понад 52 мільйона гривень. І така ситуація характерна не лише для Черкас, але й для інших міст України. Як вихід, влада на місцях ухвалює рішення щодо надання фінансової підтримки з місцевого бюджету водоканалам, аби забезпечити їх безперебійну роботу, – зауважив директор КП Сергій Овчаренко.

Заступник міського голови Ігор Волошин запропонував підготувати таке звернення від імені Черкаської міської ради та винести на розгляд депутатів на найближчій сесії міської ради.

– Міська влада Черкас не може лишити КП «Черкасиводоканал» сам-на-сам у такій складній фінансовій ситуації. Оскільки треба чітко розуміти наслідки, які відчує буквально кожна родина жителів Черкас від зупинки роботи підприємства. Ми маємо докласти максимум зусиль, застосувати всі можливі важелі впливу, аби не допустити комунального колапсу в місті, – наголосив Ігор Володимирович.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .