Майже півтора мільйони гривень стягнули екологи з черкаських підприємств, що забруднюють повітря
А позовів заявлено на понад 9 млн гривень

Держекоінспекція звітує про результати роботи в сфері охорони атмосферного повітря на території Черкаської області. Основними пріоритетами Інспекції є виявлення підприємств, які працюють без дозвільних документів на викиди в атмосферу, а також контроль за виконанням умов дозволів, їх відповідність фактичним показникам, вчасність здійснення природоохоронних заходів зі скорочення викидів, недопущення перевищень обсягів викидів встановлених в дозволах.

Так, протягом 2018 року та І півріччя 2019 року Інспекцією здійснено 331 перевірку суб’єктів господарювання. Складено протоколи та накладено адміністративні санкції на 257 керівників підприємств, з них за невиконання умов дозволів на викиди  94. На усунення виявлених порушень видано 267 приписів.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

За наднормативні викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря розраховано та пред'явлено 49 претензій та позовів на загальну суму 9 мільйонів 67 тисяч 743 гривні. Стягнуто 45 претензій на загальну суму 1 мільйон 407 тисяч 792 гривні. До суду направлено 7 позовних заяв про зупинення діяльності підприємств, які забруднювали повітря та не мали дозволів на викиди в атмосферне повітря, 4 позови судами задоволено на користь держави.

Завдяки проведеним перевіркам та контролю за станом виконання виданих приписів, на підприємствах Черкаської області проводиться оновлення та заміна фізично та морально застарілого обладнання, встановлюється високоефективне очисне обладнання, що забезпечить зменшення викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Тому наголошуємо на необхідності виконання вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря» керівниками підприємств та постійного вжиття відповідних заходів по скороченню викидів забруднюючих речовин в повітря.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .