Майже два з половиною кілометри сіток вилучено у Сулинському заказнику
Розмір завданої шкоди державі склав майже 50 тис гривень

Черговий рейд до Сулинського заказника (у межах Чорнобаївського району) черкаські екологи присвятили Дню захисника України.

На превеликий жаль кількість сіток, які щоразу вилучаються ними, вражає. 
«Ми намагаємось протидіяти цим ганебним явищам. А тому проводимо вилучення сіток якнайшвидше з метою максимально зменшити шкоду, яку завдають браконьєри, виловлюючи рибу на території природно-заповідного фонду. #Флешмоб #Відпусти #рибу

Так, при проведенні природоохоронного рейду в ніч з 10 на 11 жовтня 2019 року спеціалістами Управління екологічного (нагляду) контролю у Черкаській області та водного патруля підрозділи РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на території заказника «Сулинський» виявлено та вилучено 33 мисинові сітки висотою два з половиною метри та загальною довжиною близько 2 475 метрів вічко 36х36 мм, 50х50 мм, 60х60 мм, в яких знаходилась риба видів карась 173 шт., плітка 79 шт., густера 126 шт., лящ 14 шт., судак 12 шт. Оскільки сітки заборонені до використання в даному місці, складено акти виявлення та вилучення, матеріали в подальшому передаються до органів Національної поліції для порушення кримінальної справи по факту вчинення браконьєрства. Загальний обрахований розмір завданої шкоди державі склав 49 856 грн.»

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Частина живої риби випущена, інша риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .