Лісівники Катеринопільщини затримали крадіїв лісу (ФОТО)
Це авто бачили на трасі мало не щодня

19 червня о 8-ій ранку біля Катеринопільського лісництва, незважаючи на ранкову прохолоду, було гаряче. Працювала поліція.

Про це пишуть «Вісті Черкащини».

– Наш лісник Сергій Храновський виявив, що по трасі (біля комбікормового) з шостаківського напрямку в бік Катеринополя йде машина, завантажена деревиною. Спереду без номерних знаків, – розповідає місцевий лісничий Сергій Лисяний. – Храновський поїхав за нею і зателефонував мені, я виїхав навперейми. Вантажівку ми зупинили навпроти лісництва. У ній були двоє чоловіків (водій і пасажир). Зупинились, опору не чинили, але жодних документів нам не пред’явили. Сказали, що документів у них нема ні на що. Тому ми викликали поліцію. Один із цих чоловіків переконував нас, що в нього на Кіровоградщині ставок і він біля цього ставка вирізає дерева. Я його запитав: «Тобі що вже 100 років, що ти виростив такий ліс?» Той відповів: «А я не у вас різав». Ну як не у нас? Це державний ліс. А ми – лісова охорона. Кіровоградщина – теж наша земля, Україна. Потім я чув, що ці хлопці поліцейським уже озвучували іншу версію, про якусь Ларису, в якої вони, буцімто, купили дерево. Не знаю, нехай правоохоронці розбираються.

За попередньою оцінкою лісничого, у машині «живого» дуба на тисяч 45-50. Лісники звернули увагу, що під вантажівкою лежав грунт і жмутки трави, які повипадали з коліс. А в підйомнику зачепилась гілка із зеленим дубовим листям. Додатковий доказ того, що вантажівка виїжджала, ймовірно, з посадки або лісу. За підрахунками працівників лісового господарства, в кузові було шість дубів. Марка лісовоза – «ЗІЛ -131».

Перехожий катеринопілець відзначив, що це авто бачить на трасі мало не щодня. Навіть думав, що воно належить катеринопільському лісництву.

За номерними знаками, які були на автомобілі лише ззаду, з’ясувалось, що машина зареєстрована в Житомирській області.

Підозрювані у скоєнні правопорушення відмовились коментувати ситуацію для преси.

«Порушено кримінальну справу за статтею «Крадіжка», ми звернулись до суду із клопотанням про накладання арешту на майно: транспортний засіб та деревину», – прокоментував згодом слідчий Катеринопільського відділення поліції Олександр Колос.

Тетяна ІВАШКЕВИЧ

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .