Лісівники Черкащини продали понад 28 тисяч новорічних ялинок
Найбільше - Черкаський та Уманський лісгоспи

Протягом ялинкової кампанії держлісгоспами області реалізовано 28432 новорічних ялин і сосон на загальну суму  понад 2,1 млн грн. Середня ціна новорічних ялинок склала 75 грн. Усі новорічні ялинки були вирощені на спеціальних плантаціях або ж заготовлені у ході виконання лісогосподарських заходів з догляду за лісовими насадженнями.

Найбільше продано новорічних ялинок у Черкаському (5511 шт.), Смілянському (4234 шт.) та Уманському (4192 шт.) лісгоспах.

Про це повідомила пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Лісівники Черкащини забезпечили головними атрибутами новорічних свят соціальні заклади та установи, що зверталися за допомогою, – дитячі садки, школи, дитячі навчальні центри, інтернати, лікарні.

В обласному управлінні діяв телефон «гарячої лінії», за яким усі бажаючі мали змогу детальніше дізнатися про реалізацію новорічних ялинок в лісгоспах та лісництвах, повідомити про правопорушення.

Охорону лісових масивів, чергування на автошляхах здійснювали 73 бригади працівників лісового господарства. Було здійснено 273 рейди з охорони новорічних ялинок на території держлісфонду. Загалом в ході перевірок та рейдів в межах області лісівниками складено 14 протоколів на нелегальних заготівельників ялинок (незаконно зрубано 14 новорічних ялинок). Сума накладених штрафів та збитків складає 13 тис. грн.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .