Лікарі запевняють, що з черкаськими гімназистами все добре
Причина НП - хуліганство або необережність

Такого висновку дійшли  лікарі Черкаської обласної дитячої лікарні після огляду учнів Першої міської гімназії, які потрапили під ураження  газу з розпиленого балончику  у шкільному гардеробі.

Відразу ж на місці терміново зібралась місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Ігоря Волошина, з’ясовуючи обставини інциденту.

Ігор Володимирович доручив відповідним службами терміново здійснити всі необхідні обстеження.
Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.
 
За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергія Воронова, керівництво навчального закладу оперативно відреагувало на  ситуацію, спрацювавши відповідно до методичних рекомендацій. 

На місце події прибули всі відповідні підрозділи для з’ясування зазначених обставин. Усіх дітей, які потрапили у зону ураження газом, на місці оглянули лікарі швидкої медичної допомоги. Загалом – 45 дітей.

Також через систему електронної школи всім батькам були відіслані повідомлення про ситуацію, частина батьків відразу ж забрали своїх дітей. Навчальний процес в більшості класів тривав.

– Ситуація повністю контрольована, – наголосив Сергій Воронов.

Передумовами виникнення події займаються правоохоронці та спеціалісти.  Водночас керівник департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради припускає, що  розпил стався через необережність чи хуліганство когось із дітей.

За словами головного лікаря КНП «Черкаська обласна дитяча лікарня» Миколи Кондрацького,  з яким особисто спілкувався  Ігор Волошин, учні мали незначні симптоми подразнення слизових оболонок, кашель, чихання, почервоніння очей.

– Нині стан усіх дітей задовільний і їх здоров’ю нічого не загрожує, – прокоментував головний лікар.

Підтвердив цю інформацію і керівник Черкаського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Андрій Хижняк. А також повідомив, що, відповідно до отриманих даних експрес-аналізу, перевищень гранично допустимих концентрацій в повітрі не виявлено. Радіаційний фон у гімназії в нормі. Приміщення, в якому сталося розпилення невідомого газу, провітрено, евакуація учнів не здійснювалась і  навчальний процес не призупинявся.

Аби попередити у подальшому виникнення подібних інцидентів, Андрій Хижняк запропонував провести у школах роз’яснювальну роботу щодо доцільності та  правил безпечного користування  подібними газовими балончиками.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .