КП "Черкасиводоканал"

Контроль якості питної води - є одним із найголовніших напрямів роботи комунального підприємства «Черкасиводоканал». Для цього за кредитні кошти Світового банку придбано лабораторне обладнання. Лаборантка Софія Коломієць на новому обладнанні проводить перевірку хімічного вмісту кисню у воді, результати готові за лічені секунди. Працівники центральної лабораторії щодня у контрольних точках водопровідної мережі відбирають десятки проб та проводять дослідження. Сучасне обладнання дозволяє зробити повний аналіз питної води, яку черкаський водоканал подає на місто.

Власне дослідження, проводяться за органолептичними, фізико-хімічними, бактеріологічними та радіологічними показниками. Інженер лаборант Євгеній Глазков демонструє ще один прилад, що вимірює каламутність води. «Черкасиводоканал» придбав 5 видів обладнання та очікує ще на 4. Воно пришвидшує процес перевірки проб та є більш автоматизованим, дозволяє проводити повний і точний контроль питної та стічної води. Старі прилади передали для практичних занять в один із місцевих університетів.

Пробу води герметизують, кладуть у термостат із температурою 37 градусів і через 24 години під ультрафіолетом перевірять наявність мікроогранізмів, ентерококів, кишкової та синьогнійної палички, саме так, якщо коротко, працює комплексне обладнання для експрес дослідження у бактеріологічній лабораторії. Людмила Кудріна демонструє наявність синьогнійної палички у воді. Проба під ультрафіолетом сяє, а чиста вода не змінює колір та має люмінесцентне підсвічення. «Черкасиводоканал» виходить на міжнародний рівень.

У планах впровадити до 80 мікробіологічних та санітарно-хімічних показників. Також за рахунок коштів Світового Банку в рамках реалізації Другого проєкту розвитку міської інфраструктури реконструйовано головні водовідвідні та каналізаційні насосні станції, встановлюють лічильники дистанційного зняття показників та будують очисні споруди промивних вод.

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .