Черкаси у царині розвитку ІТ-галузі стоїть в одному ряду з містами-мільйонниками

Майже півсотні черкаських підлітків завершили навчання на курсах програмування у Черкаському державному бізнес-коледжі. Проект IT KIDS, започаткований Cherkasy IT Cluster спільно із навчальним закладом, закінчив свій третій сезон і вже готується до наступного, адже з’ясувалося, що він дійсно потрібен молоді.

Три місяці старшокласники з Черкас і навколишніх сіл раз на тиждень з’їжджалися до бізнес-коледжу, аби опановувати основи програмування. Ці курси безплатні, але потрапити на них можна було лише після тестування.

За словами ініціаторів та організаторів проекту, метою було дати підліткам можливість спробувати себе у програмуванні і зорієнтуватись у виборі майбутньої професії. Під час проходження курсів, школярі створювали web-сайти, анімацію та комп’ютерні ігри. Навчали їх добровольці з числа студентів бізнес-коледжу: для них це також додатковий досвід, а для організаторів – можливість зробити проект благодійним.

Хоча свій зиск бізнес-коледж, та й Cherkasy IT Cluster таки мають з цього проекту: приблизно третина дев’ятикласників, що пройшли ці курси, стають студентами коледжу. На урочисте вручення сертифікатів до бізнес-коледжу завітав один з співзасновників Cherkasy IT Cluster Віктор Євпак. За його словами, попри те, що Черкаси є невеликим провінційним містом, у царині розвитку ІТ-галузі стоїть в одному ряду з містами-мільйонниками Києвом, Одесою, Харковом, Львовом та успішно з ними конкурує. 

Багато хто з учасників проекту планує повернутися сюди восени: хто студентом, хто – взяти участь у четвертому сезоні проекту, адже програмуванню можна і треба вчитися усе життя.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .