«Крок вперед» з Умані привіз Гран-прі з міжнародного конкурсу
Юні танцюристи вибороли 11 перших місць і Гран-прі конкурсу

1-2 лютого у місті Київ проходив Міжнародний фестиваль-конкурс «Підкори сцену». Серед учасників, які демонстрували свої таланти у жанрі «Хореографія», був танцювальний колектив «Крок вперед» з Умані, керівником якого є Вікторія Глобчак.

Про це повідомили в департаменті культури Черкаської ОДА.

Змагання проводилися в рамках чотирьох жанрів: вокального, хореографічного, театрального та інструментального. Захід проходив в Центрі культури і мистецтв Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана та Палаці культури «Росток».


Фестиваль-конкурс зібрав близько 1500 чоловік ― конкурсантів, їхніх наставників та вболівальників. Найбільше було танцюристів ― близько 700 осіб

«Танцюристи вразили не лише кількістю заявлених колективів, а й новаціями у постановці танців. Наприклад, колектив з Умані «Крок вперед» продемонстрував танок, в якому були задіяні не лише діти, а й їхні мами. Вони вразили історично-філософським розмаїттям показаних номерів, новим підходом до змісту та постановки танців», ― зазначила директор фестивалю-конкурсу Станіслава Котелянська на своїй сторінці у Facebook.

Виступ маленьких уманчан та їхніх мам оцінювало журі у складі Валентини Вантух (Народної артистки України, директора, художнього керівника дитячої хореографічної школи «Virsky»), Ганни Пєрової (Заслуженої артистки України, доцента кафедри класичної хореографії КНУКіМ, солістки театру сучасної класичної хореографії «Сузір’я Аніко») та Гульнари Савенко (Заслуженого працівника культури України та АР Крим, завідуючої відділенням молодших спеціалістів (декана), викладача сучасного танцю Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтва, хореографа, балетмейстера телевізійного проекту «Танці з зірками»).
Журі одноголосно віддало танцювальному колективу «Крок вперед» Гран-прі у жанрі «Хореографія». Крім того, юні танцюристи вибороли 11 перших місць.

 

«Ура! Всі перші місця у своїх номінаціях! І у підсумку Гран-прі у номінації «Хореографія» їде до рідної Умані. Я щаслива! Дуже втомлені, але горді за наш колектив і за нашу рідну Умань, повертаємось додому», ― написала Вікторія Глобчак на своїй сторінці у Facebook.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .