Конференція «Геральдичні традиції України та Черкащини, як символи збереження духовності нації»
У Корсунь – Шевченківському педагогічному коледжі імені Тараса Шевченка відбулася  науково – практична конференція

У Корсунь – Шевченківському педагогічному коледжі імені Тараса Шевченка відбулася  науково – практична конференція на тему «Геральдичні традиції України та Черкащини, як символи збереження духовності нації».  Детальніше - в наступному сюжеті.

На наукову конференцію до педагогічного коледжу, що в Корсуні – Шевченківському, з’їхалися науковці та зацікавлені люди, щоби  поділитися  знаннями про геральдичні традиції України.  Учасники підняли  пласт цікавих досліджень, які мають неабияке значення для глибшого розуміння розвитку традицій та історії в розвитку геральдики.    З  вітальним словом до присутніх звернувся голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний.

Українська геральдична традиція закарбувала, як висловлювались доповідачі, основи світогляду і мистецтва, науки багатьох історичних епох та народів, становить невід’ємну частку не лише української, але й європейської та  навіть світової культури. На конференції особливе місце було відведено історії створення українського герба-тризуба .

Герб є символом держави, своєрідним художньо – графічним паспортом землі, який увібрав   глибокі традиції, звичаї, духовність тих людей, які  споконвіків на ній проживають.   До його створення залучалися фахівці  різних наукових напрямів.  Все для того, щоб герб відповідав глибоким смислам історії та сьогодення.    

 Особливе місце на конференції відводилось геральдичним традиціям  нашого  краю. Адже сьогодні Черкаська область має свій герб, як і кожен з 20 її районів. Мають свої геральдичні символи міста обласного підпорядкування та багато інших населених пунктів  регіону.

 Протягом двох днів Корсунь – Шевченківський коледж імені Тараса Шевченка  був місцем  наукових дискусій щодо геральдичних традицій України і Черкащини.  Доповіді з конференції  стануть у пригоді під час  навчально – виховного процесу  в багатьох  закладах освіти нашої держави

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .