Ключі від квартири вручили двом сиротам з Черкас
Щасливчики - Даниїл Семченко та Сергій Матюшкін-Матюшин

Сьогодні новий етап у житті розпочався у двох сиріт з Черкас – Даниїла Семченка та Сергія  Матюшкіна-Матюшина. За сприяння міської влади Черкас та державної підтримки  для них були придбані  дві однокімнатні квартири, документи та ключі від яких юнакам особисто вручив міський голова Анатолій Бондаренко.

Зі свого боку, Анатолій Васильович наголосив, що міська влада Черкас і надалі робитиме все можливе для забезпечення житлом найвразливіших верств населення. Сироти, які волею долі опинились без підтримки найрідніших, особливо потребують такої допомоги.
 
Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

– На жаль, держава не приділяє належної уваги виконанню гарантованих нею ж повноважень щодо придбання такого соціального житла. Тому завдяки послідовним діям міської влади, а саме: департаментам соціальної політики, житлово-комунального комплексу, служби у справах дітей, міського  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  були виконані всі передбачені законодавством заходи, для того щоб придбати ці дві квартири. І сьогодні ми вручаємо ключі від них першим на черзі серед осіб зазначеної категорії, – відзначив міський голова.

Начальник житлового відділу департаменту ЖКК Черкаської міської ради Олена Мельнишина розповіла, що на квартирному обліку у місті Черкаси перебуває 117 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 № 877 ,,Про затвердження Порядку та умов надання у 2018 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа” місту Черкаси було виділено 949 тис. грн на придбання двох однокімнатних квартир соціального призначення для осіб з числа дітей-сиріт віком від 18 до 23 років.

До цієї категорії в місті нині належать 13 осіб. А  перші серед них: Даниїл Семченко, 1997 р. н., та Сергій Матюшкін-Матюшин, 1997 р. н.

Тож, згідно з рішеннями  виконавчого комітету Черкаської міської ради, за пропозицією наглядової ради у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті Черкаської міської ради Даниїл Семченко отримав квартиру, як соціальне житло, загальною площею 31,1 кв. м по вул. Вернигори, 2. А Сергій Матюшкін-Матюшин  квартиру, загальною площею 27,5 кв. м по вул. Сумгаїтській, 37.

Отримуючи ключі та документи на житло, юнаки подякували  міській владі та всім, хто допомог у втіленні такої бажаної мрії. Оскільки, за їх словами, зараз дуже важко самостійно придбати житло. Тим паче, коли немає допомоги близьких.   

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .