Керівник одного з комунальних медзакладів Черкас вимагав 80 тисяч гривен від підприємця
Затримали зловмисника у власному кабінеті

На Черкащині CБУ викрила посадовця комунального медзакладу на хабарі
Спецпідрозділом Служби безпеки України спільно з прокуратурою м. Черкас викрито корупційний механізм привласнення коштів міського бюджету, виділених на закупівлю медичного обладнання для потреб закладів охорони здоров’я.

 

Оперативники встановили, що начальник одного із комунальних медичних закладів Черкас вимагав 80 тисяч гривен від підприємця. За ці кошти він обіцяв комерсанту укласти договір на поставки медобладнання, а сума «вдячності» за співпрацю мала скласти 10 % від визначеної суми вартості поставок.
 

Правоохоронці затримали зловмисника у власному кабінеті під час отримання другого траншу у сумі 50 тисяч гривень неправомірної вигоди. Раніше, оперативники спецслужби задокументували факт отримання першої частини хабара у 8 тисяч гривень.
У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії для встановлення всіх причетних осіб до вчинення злочинної оборудки.

 

Наразі вирішується питання щодо здійснення затриманому повідомлення про підозру у вчиненні злочину.
Викриття та затримання зловмисника проводилось спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .