Інспектори трьох РЕМів Черкащини забезпечені планшетами для роботи з лічильниками споживачів
Новий сервіс дозволяє контролювати стан роботи лічильників і значно полегшує контролерам роботу з боржниками

Днями на базі Черкаського РЕМ відбулася презентація сучасної інформаційної технології з віддаленого доступу та роботи з мобільними терміналами для представників усіх районів електричних мереж Черкаської області. Впровадження сучасних електронних технологій в рамках пілотного проекту почалося з жовтня минулого року. На сьогодні працівники вже трьох РЕМ Черкаської області готові поділитися враженнями від нових умов праці та дати оцінку сучасному виду сервісу для контролерів та інспекторів.

Про це повідомила прес-служба підприємства.

- На сьогодні контролери та інспектори трьох РЕМ, Чорнобаївського, Черкаського районного та Черкаського міського, забезпечені планшетами, які дозволяють отримувати мобільний on-line доступ до інформації про споживачів електроенергії, стан лічильників, пломб, номер договору, історію показів, а головне - оперативно отримувати та передавати покази лічильника. Такий сучасний вид сервісу дозволяє поліпшити зв'язок між розподільником і споживачем, а також не лише суттєво полегшує роботу як контролерів, так і операторів, а й покращує якість обслуговування споживачів. Серед основних переваг перше: контролерам для отримання маршруту тепер не потрібно йти до РЕМ - вони отримують його в електронному вигляді. По-друге, якщо раніше для того, щоб передати покази з найвіддаленіших куточків області, потрібно було кілька днів, то сьогодні це можна зробити за один день. По-третє, ми можемо тепер бачити траєкторію руху контролера і відслідковувати рівень його навантаження. Крім того, новий сервіс дозволяє контролювати стан роботи лічильників і значно полегшує контролерам роботу з боржниками. За кордоном такий сучасний підхід до роботи - норма. Тепер і ми проводимо навчання для працівників усіх РЕМ області для того, щоб якомога швидше запровадити білінгову систему роботи по всій Черкащині, - говорить директор з інформаційних технологій та зв'язку ПАТ "Черкасиобленерго" Олексій Шевченко.

Загалом по трьох РЕМ області станом на сьогодні планшетами забезпечено близько півсотні працівників. Результатами першого місяця роботи в нових умовах задоволені і контролери, і директори відокремлених структурних підрозділів.

- Працювати стало легше і швидше. Тепер прямо по місцю можна отримати всю необхідну інформацію як про споживача, так і про лічильники, історію зняття показів, стан пломб, борги за електроенергію. Це суттєво полегшує і пришвидшує роботу. Завдяки тому, що система дуже проста і зручна у користуванні, ми маємо можливість підвищити якість обслуговування наших споживачів, - ділиться враженнями від роботи сервісу контролер Черкаського міського РЕМ Ірина Козлова. 

- Відчутною перевагою нової технології стало те, що завдяки оперативному отриманню та передачі показників лічильника ми змогли закрити цей місяць набагато швидше, ніж раніше. Декому із працівників звісно довелося освоювати новий підхід до роботи, вчитися користуватися сучасними пристроями та технологіями. Однак, на мій погляд, це їх тільки мобілізує та стимулює до вдосконалення своєї роботи, - говорить директор Черкаського РЕМ Юрій Барішок

Модернізація роботи відокремлених структурних підрозділів регіону, за словами директора з інформаційних технологій та зв’язку ПАТ "Черкасиобленерго" Олексія Шевченка, запроваджуватиметься по всій області максимально швидкими темпами. Зараз контролери та інспектори всіх РЕМ Черкащини проходять навчання і вже найближчим часом працюватимуть здебільшого за допомогою електронних пристроїв та систем.

- Передати показники по всій області по телефону - важко і довго. Тому наші споживачі стрімкими темпами опановують електронні сервіси. Приріст тих споживачів, які передають дані в електронному вигляді становить "плюс 5 000" у місяць. Загалом на сьогодні до електронної системи обслуговування приєдналося 60 000 споживачів. Тому одна з наших пріоритетних задач на сьогодні - це зробити електронні сервіси максимально зручними, простими та доступними як для наших працівників, так і для наших споживачів, - зауважив Олексій Шевченко.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .