Хмарно і з туманами, але без дощів: погода на вихідні
Наступного тижня тихо і непомітно прийде зима

Погода відстає від календаря більше ніж на два тижні. ЗАМІСТЬ «пізньої осені», ми спостерігаємо жовтневий режим погоди. Температурний фон вже повинен бути нижчим +5°, що знаменує початок засинання у природі, закінчення вегетації озимини. Однак, він тримається на рівні 8-9°, а денні температури сягають 10..12° тепла. Як і раніше не вистачає дощів - так з початку листопада у регіоні випало близько 50% норми.
 

В той час, коли у Західній Європі панують циклони, і температурний фон на межі зимового режиму, Францію засипало мокрим снігом, Італію заливає дощами, а Україна залишається під опікою теплих, сухих повітряних мас.

Про це повідомив Черкаський гідрометцентр.

За прогнозом, у вихідні дні Черкащина буде під впливом антициклону з центром над Нижньою Волгою. По його західній периферії тепле повітря підніматиметься аж до північних широт. Тому середньодобова температура продовжить перевищувати норму на 4-6º. Переважатиме хмарна погода, місцями тумани, нічна температура в межах 2-4º тепла, денна 7-9º.

На початку нового тижня центр східного антициклону переміститься північніше, надходження тепла послабиться і температурний фон в нашому регіоні почне повільно знижуватися.
 

Вже у наступний вівторок можливий перехід середньодобової температури через +5º, а у четвер - п’ятницю тихо і непомітно прийде зима, тобто середньодобова температура знизиться до 0-2º морозу і залишиться на від’ємних позначках впродовж кількох днів. При цьому, суттєвих опадів не очікується.
 

Користуючись погожими та відносно теплими вихідними, радимо ретельніше підготуватися до холодів наступного тижня. Хоча повернення тепла ще можливі надалі, але такими тривалими вони вже не будуть.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .