Хмара з двох тонн хімічних речовин отруювала ПЗР Черкас
вона виникла через загорання сухої трави навколо мікрорайону

9 квітня в Південно-Західному районі неподалік від дитячої лікарні в повітря стався потужний викид отруйних хімічних речовин. До складу хімічної хмари, яка впродовж кількох годин оповила житлові будинки в районі вулиць Олени Теліги та Віталія Вергая увійшли вкрай небезпечні для людини сполуки,  бензопірен, діоксини, вуглекислий газ та оксид азоту. 
За попередніми даними, всього у повітря потрапило без малого дві тонни цих небезпечних речовин. 

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив речник управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.
 

За даними медиків, ці отруйні речовини можуть стати джерелом алергії та вплинути на імунну систему людини. У першу чергу їхній вплив зазвичай відчувають люди похилого віку, діти та вагітні жінки. Серед основних симптомів впливу цих речовин на людину  бронхоспазми, алергія, кашель та задуха.
 

Небезпечний викид отруйних речовин, який став наслідком двох масштабних пожеж, було ліквідовано силами чергового караулу 3-ї пожежно-рятувальної частини Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС. До оперативних дій із ліквідації вогню та знешкодження викиду, також була залучена техніка КП «Соснівська СУБ».
 

Як стало відомо небезпечна подія сталася через дві пожежі, що сталися з різницею у 6 годин у спальному мікрорайоні. Вогнем цих пожеж було знищено 180 кубічних метрів сухого листя. Наразі вогонь ліквідовано, ситуація контрольована. 
 

«Хочу нагадати черкащанам, що під час спалювання сухої трави або листя, з однієї тонни рослин, у повітря потрапить 30 кілограмів надзвичайно шкідливих речовин, а також пестицидів та радіонуклідів, що були накопичені рослинами протягом року. 
Саме тому, ігноруючи небезпеку і спокійно споглядаючи за такими загораннями, ви даєте згоду на те, щоб усі ці токсини врешті, потрапили на ваші шкіру та в легені
», - йдеться в його дописі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .