Грози і різке похолодання прийдуть на Черкащину уже увечері
У вихідні також прохолодно

Атмосфера ніби застигла, всі процеси сильно ослаблені. Однак рух все-таки є, і увага синоптиків зосереджена на холодному атмосферному фронті, який прямує у наш регіон.

Ще завтра антициклон утримає на Черкащині погожу погоду. Завдяки сонячній енергії та надходженню більш теплого повітря з південних широт середня добова температура підвищиться на 1-2º та перенесе нас у середину літа. Температура вночі 12-14º, вдень 26-28º.

Однак уже увечері до Черкащини наблизиться холодний атмосферний фронт, який «затримається» ще й в суботу та змінить аномальне тепло на більш холодні процеси, що завжди проявляються інтенсивними зливами, грозами, градом та шквалистим посиленням вітру до небезпечних 15-20 м/с, попереджають у Черкаському обласному гідрометцентрі. Температура вночі 10-12º тепла, вдень 22-24º.

З неділі літо «пригальмує». Атмосферний фронт, покидаючи наш регіон, відкриє доступ холодному повітрю. Очікується різке похолодання. Температурний фон знизиться на 3-5º та відкине нас у кліматичне минуле другої половини квітня. Температура вночі 6-8°, вдень 20-22º.

Прохолодна, переважно суха погода утримається на початку нового робочого тижня. Але це інша синоптична історія.

Тривалий період бездощів’я на Черкащині зумовив зниження вологозапасів метровго шару грунту під вісма культурами. Найбільше, до 80 мм, вони знизилися під ранніми хлібами, які у фазі колосіння активно використовували вологу.

Дефіцит вологи в метровому шарі ґрунту в період колосіння - цвітінні озимих зернових може негативно вплинути на озерненість колоса. Для ярого ячменю, у випадку збереження дефіциту опадів у червні, існує ймовірність початку ґрунтової засухи. А нестача вологи в період формування зерна, може призвести й до дрібнозернистості і щуплості зерна та передчасного його достигання, а значить зниження урожаю.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .