Фестиваль писанки відбувся у  Мокрокалигірській громаді 
Яскраву подію організовано у Мокрокалигірському садибному парку

Організоване напередодні Великодня грандіозне свято зібрало у Мокрокалигірській ОТГ 17 громад регіону, які представили свій культурний, мистецький і туристичний потенціал. У цьому пересвідчились журналісти черкаських ЗМІ, чий візит до Мокрокалигірської ОТГ було ініційовано  Черкаським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

Видовищну яскраву подію було організовано у Мокрокалигірському садибному парку, що є  пам'яткою садово-паркового мистецтва кінця 18 століття. Саме тут громади розмістили експозиції  своїх писанок, картин, рушників та інших виробів народного мистецтва, пов’язаних із Великоднем.  Свято стало нагодою продемонструвати кращі роботи своїх майстрів та найяскравіші таланти своєї громади у пісенній і танцювальній творчості – адже кожна громада-учасниця фестивалю мала показати свій номер, як творчу візитку громади. Крім виступів творчих колективів, цього дня громади змагалися і у футбольному матчі, що також став частиною свята.

До Фестивалю писанки Мокрокалигірська громада створила вздовж центральної вулиці експозицію із великих писанок, вироблених і розмальованих різними колективами ОТГ. Заклади, що працюють у громаді, представили на святі власні тематичні експозиції, демонстрували цікаві майстер-класи (розмальовування писанок, випікання млинців, створення вегетаріанських страв до Великодня).  

Саме тут можна було ознайомитись із роботою Багатопрофільного регіонального центру професійної освіти - однієї із візиток Мокрокалигірської громади.  Створений з метою оптимізації мережі професійно-технічних закладів, він поєднує ПТЗ у Мокрій Калигірці, Шполі та Ватутіному – і готує фахівців сільгоспсцеціальностей,  будівельної галузі та сфери харчування. Цей заклад унікальний не лише новаційним форматом роботи – він активно розвивається і розвиває громаду. Приміщення з новесеньким ремонтом, сучасно обладнані класи та лабораторії – і навіть створений   поряд із центром сад, що скоро стане окрасою громади. Саме із Багатопрофільним регіональним центром професійної освіти торік уклала угоду   про співпрацю  професійна італійська школа "Манфредіні". Представник закладу Мірко Падован підписав із директором регіонального центру професійної освіти Станіславом Кошолапом угоду стосовно міжнародних обмінів для студентів і викладачів, які відбудуться уже найближчим часом.

Крім цієї новації, у Мокрокалигірській громаді нещодавно оновили дитячий садок, що теж стало неабиякою подією – адже доти дитсадок у села Суха Калигірка  перебував у майже сторічній будівлі – а на кошти інфраструктурної субвенції під дитсадок було відремонтовано частину значно новішої будівлі, де діткам набагато комфортніше. Сьогодні громада закінчує реконструювати новий об’єкт – спортивну залу у Мокрій Калигірці, де у жителів громади буде можливість як пограти у волейбол чи футбол, так і позайматися на десятку новесеньких тренажерів. Це вже не перший предмет для гордості керівництва громади її ефективним управлінням – компанію відновленому залу складає унікальний сучасний  реабілітаційний центр  для учасників АТО, відкритий також після створення тут громади.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .