Екологи виявили забруднення земельної ділянки під Золотоношею невідомою рідиною
Очищувати землю має міська влада

Спеціалістами Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу, реагуючи на звернення Золотоніської районної ради та жителів села Нова Дмитрівка щодо скиду відходів невідомого походження на Золотоніський міський полігон, в присутності землевпорядника та скаржниці, здійснено виїзд на місце події.

В ході обстеження виявлено факт виливу невідомої речовини сірого кольору з різким запахом, яка витікає за межі території Золотоніського полігону твердих побутових відходів. Відділом інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції Центрального округу відібрані проби ґрунту, складений акт відбору проб. Площа забрудненої ділянки складає 5218,88 кв. м.

Про це повідомив у своєму дописі на ФБ начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Функції по обслуговуванню полігону належать КП «Міський водоканал» Золотоніської міської ради. Згідно Правил експлуатації полігонів побутових відходів, на полігони побутових відходів заборонено приймати рідкі побутові відходи. Згідно законодавства України, вирішення питання щодо організації збирання та видалення побутових відходів та здійснення контролю за додержанням земельного та природоохоронного законодавства відноситься до повноважень органів місцевого самоврядування.

Після проведення вимірювань складу та властивостей ґрунтів, відібраних на території, що межує з полігоном та за наявності відповідних підстав, Держекоінспекцією Центрального округу будуть проведені розрахунки заподіяної шкоди довкілля, а матеріали за даним фактом будуть передані до правоохоронних органів.

Враховуючи вищевикладене, Державною екологічною інспекцією направлено листи до Золотоніської міської ради та КП «Міський водоканал» для вжиття заходів реагування відповідно до наданих повноважень.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .