Двоє браконьєрів десятьма сітками виловили понад 300 кг риби у заказнику
Сума збитків - понад 100 тис гривень

На території ландшафтного заказнику «Сулинський» затримано одну із груп «браконьєрського картелю»: збитки та кількість риби вражає.

При проведенні природоохоронного рейду 5 грудня 2019 року спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля підрозділу РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області в заказнику «Сулинський», що знаходиться на межі Черкаської та Полтавської областей, затримано двох порушників, які за допомогою 10 сіток вічком 65Х65 мм загальною довжиною близько 700 метрів незаконно виловили в межах заказника рибу видів: карась 127 шт., лящ 25 шт., жерех 10 шт., короп 40 шт., плітка 1 шт., товстолоб 132 шт., загальною вагою 304 кг, чим завдали збитків державі на суму 101 тис. 117 грн.

Про це повідомив у своєму дописі на ФБ начальник Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу Олександр Позняков.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено адміністративні протоколи за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Глобинського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Знаряддя лову сітки та човен марки «Прогрес» під двигуном марки «Сузукі» 90к.с. вилучені. Риба передана на реалізацію до приймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно-заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Су́линський ландша́фтний зака́зник — природоохоронна територія загальнодержавного значення. Заказник створено на території Чорнобаївського району Черкаської області та Глобинського району Полтавської області, у пригирловій частині річки Сули.

Заказник являє собою один з найбагатших за видовим складом флори і фауни водно-болотних комплексів центральної України. Є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб: щуки, коропа, ляща, синця, судака тощо.

Місце гніздування та відпочинку багатьох видів перелітних птахів, серед яких: чапля жовта, реготун чорноголовий, лежень, кулик-сорока, ходуличник, дерихвіст степовий, які занесені до Червоної книги України

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .