Дощі та рвучкий вітер принесуть на Черкащину потепління
Завдяки дощам грунт добре зволожений

Причиною похолодання на поточному тижні стали меридіональні синоптичні процеси. Середня за добу температура у нашому регіоні відстає від норми на 3-5º.

Сьогодні атмосферні фронти циклону «TIM II» принесли на Черкащину дощі та рвучкий вітер. Проте приємним бонусом стане потепління. Разом із західними вітрами з Європи поширюється тепле повітря. Це обіцяє суттєве підвищення температури У вихідні, коли стовпчики термометрів покажуть вночі 5-10º, вдень 11- 16º.

Про це повідомив начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Після перших арктичних вторгнень, що демонструють всю серйозність намірів осені, на Черкащину повертається період тепла, що буде сприйматися як благодать. 

З точки зору метеорології «бабине літо» - період стійкої погожої погоди, що спостерігається восени. Межі «бабиного літа» розмиті і рідко коли збігаються з календарем. Тут все залежить від конкретної синоптичної ситуації.

Із 27 вересня домінуватиме антициклон, тому переважатиме суха погода з температурою вночі 7-9º, вдень 12-14º. Вплив антициклону на погоду збережеться як мінімум до 3 жовтня.

Завдяки дощам грунт добре зволожений, температура на глибині 10 см знизилася до 10-12º і є оптимальною для проростання зерна озимих культур. Тож в цьому році перешкод для вчасної сівби немає.

Тепло буде надзвичайно сприятливим для надземного розвитку рослин та подовжить вегетаційний період соняшника, кукурудзи, цукрових буряків і покращить умови для підсихання зерна. Погода надасть змогу якісно зібрати сформований урожай.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .