До ПЦУ перейшла перша громада з Лівобережжя Черкащини
За кілька днів мають оголосити про перехід ще кілька громад

У селі Прохорівка Канівського району Черкаської області церковна громада вирішила вийти зі складу УПЦ Московського патріархату та перейти до ПЦУ.

Про інформує Gazeta.ua.

Священик написав відповідну заяву в єпархіальне управління митрополита Черкаського і Чигиринського Іоана Православної церкви України.

“Ми давно йшли до цього. Ще чотири роки тому відмовилися поминати на проповідях Московського патріарха Кирила. Так само не поминаємо і його намісника в Україні Онуфрія. До нашої церковної громади входять жителі двох сіл Канівського району – Прохорівка та Сушки. Днями в Прохорівці зібралося 250 осіб місцевих жителів. Проголосували за перехід до Православної церкви України. Ми є першою громадою на Лівобережжі Черкащини, яка оголосила про перехід до Православної церкви України”, – розповів священик Сергій Олексієнко.

Також стало відомо, що кілька громад з Городищенського та Смілянського районів Черкащини заявили про готовність вийти із підпорядкування Московського патріархату.

“Моя позиція відома давно. Я чотирнадцять разів їздив у зону АТО. Перед зборами громадян зустрівся із поважними людьми села. Ніхто не був проти. На збори прийшло понад двісті осіб. Всі проголосували “за”, лише одна дівчина була проти. До того ж, вона не проти української церкви. Їй просто подобається богослужіння церковнослов’янською мовою”, – каже отець Михайло Негер із церкви села Мліїв.

За словами священика, він ще не подавав прохання про перехід до Помісної церкви.

“Ми чекали Томосу про незалежність дуже довго. Крім мене, до ПЦУ збираються перейти священики із Городища та Смілянського району. 2 лютого має відбутися інтронізація Блаженнішого митрополита Епіфанія. 6 лютого Православну церкву України мають офіційно зареєструвати. Тоді ми всі повеземо документи з протоколами зборів в Черкаси”, – додав Михайло Негер.

До речі, у селі Прохорівка була садиба першого ректора Київського університету Михайла Максимовича. Тут гостювали Тарас Шевченко та Микола Гоголь.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .