До Міжнародного дня птахів учні з Балаклеї змайстрували 20 шпаківень
Будиночки для птахів розвісили в урочищі «Теклінська дача»

До Міжнародного дня птахів, який відзначають щороку 1 квітня, учні шкільного лісництва Балаклеївської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів №2 разом із смілянськими лісівниками змайстрували 20 шпаківень. Новенькі будиночки для птахів діти розвісили в урочищі «Теклінська дача», що знаходиться в межах Смілянського лісництва Смілянського лісгоспу. Саме тут лісівники створюють екологічну стежку, яку, невдовзі, зможуть відвідати всі охочі.

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Долучилися до цієї гарної справи й вихованці В’язівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. Понад тридцять школярів 5-9 класів готувалися до прильоту пернатих упродовж зими, змайструвавши затишні годівнички й шпаківні. Домівки для птахів школярі розвісили у лісовому масиві Городищенського лісництва і тепер з нетерпінням чекають на пернатих господарів.

Смілянські лісівники, в свою чергу, підтримали бажання дітей допомагати птахам та провели для них майстер-клас із виготовлення шпаківень, а також наочно показали, як правильно розміщувати на деревах пташині будиночки й розповіли про значення пернатих у природі. Адже саме птахи є незамінними помічниками у боротьбі зі шкідниками лісових насаджень. Не дарма ж їх так і називають – санітари лісу

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .