Директори шкіл зможуть самостійно визначати необхідність введення карантину
Зростанню захворюваності сприяють погодні гойдалки та недостатність щеплень

З метою запобігання поширення епідемії респіраторних захворювань та грипу серед населення міста, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської міської ради ухвалила рішення рекомендувати департаменту освіти та гуманітарної політики  та керівникам навчальних закладів повністю або покласово  призупиняти навчальний процес за умови відсутності 20 відсотків і більше від загальної кількості учнів із причини захворювання на грип та ГРВІ.

Головуючий на засіданні – заступник міського голови – перший заступник голови комісії Ігор Волошин наголосив, що міська влада, керівництво шкіл має оперативно та своєчасно реагувати на зазначену ситуацію з захворюваністю дітей.
Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

– Здоров’я дітей є найважливішою цінністю, тому ми діємо насамперед в інтересах дитини.  Зважаючи на  стрімке поширення вірусу грипу та ГРВІ, вважаю за доцільне батькам, педагогам, керівникам шкіл та відповідному департаменту з максимальною увагою ставитись до будь-яких змін у самопочутті школярів. Оскільки відома істина про те, що легше попередити хворобу, ніж потім усувати наслідки,  особливо актуальна в призмі дитячого здоров’я. Переконаний, що педагоги шкіл зможуть організувати навчальний процес у школах належним чином, аби така вимушена перерва у навчанні пізніше була компенсована додатковими уроками чи завданнями, – відзначив Ігор Володимирович.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник за останній тиждень у місті захворіло на грип та ГРВІ  майже 2,1 тисяча осіб, з них – більша половина – діти.

Викликає занепокоєння, що захворювання на грип і ГРВІ має тенденцію до зростання. Цьому сприяють і нестійкі погодні умови. А також – ігнорування обов’язкових щеплень.

Приміром, з початку епідеміологічного сезону в місті було щеплено загалом лише 870 осіб, що, звісно, аж ніяк не відповідає необхідному рівню належних профілактичних заходів.

При цьому головний медик міста наголосив, що у лікувальних закладах Черкас є достатня кількість належних  вакцин. 

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .