Депутати облради виділили три мільйони гривень медустановам
Дезінфекція на вході, депутати в масках та спроба змінити обласний бюджет. На сесії обласної ради розглянули низку пропозицій від чиновників, як можна перекроїти казну до кінця року. Питання внесення змін до бюджету викликало суперечки між владцями.

З дезінфекцією на порозі. Журналістів та депутатів до установи пропускають лише після обробки рук та вимірювання температури безконтактним термометром. У сесійній залі маскувального режиму дотримуються не всі, хоча на вході чиновникам пропонують засоби захисту. У комплект до роздрукованого порядку денного є й гумові рукавички. Процедура реєстрації показала – до роботи готові 57 депутатів.

Один із депутатів запропонував об’єднати питання внесення змін до бюджету минулої сесії та «свіжі» пропозиції бюджетної комісії. Це дало старт першим суперечкам.

Наталя Кравченко – директорка департаменту фінансів, пояснила присутнім, чому можна обійтись пропозиціями, що стосуються цієї сесії.

Розтлумачити, що саме буде прийматись і в якому порядку, спробував заступник голови райради Михайло Мушієк. З його слів, зміни до бюджету вносяться з урахуванням рішень, ухвалених на попередній сесії.

Пана Вельбівця намагаються заспокоїти колеги, проте ці спроби переростають у колективний конфлікт. З переходом на особистості та згадки про піар. Після озвучених образ чиновники заспокоюються самі собою. Голова ради закликає всіх згадати про проєкт змін до бюджету. Відтак перейшли до процедури голосування за внесення до порядку денного питання про бюджет.

Більшістю голосів чиновники підтримали порядок денний. Слово надали голові бюджетної комісії для оголошення результатів розгляду питання бюджетного перерозподілу.

Ще одною зміна до бюджету передбачає виділення 400 тисяч гривень у межах виконання програми розвитку інформаційного простору області на 19-23ті роки. Гроші підуть на інформування населення про карантинні заходи та надзвичайні стани.

За надання трьох мільйонів гривень медустановам для підготовки до спалаху коронавірусу депутати проголосували майже одноголосно.

 

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .