Чиновники разом із громадським активом анонсували проєкт опитування про долю театральної площі

Поки обласний драматичний театр у процесі реконструкції, під питанням лишається доля його площі. За будівельним парканом вже встигли відновити її частину, проте що буде з рештою території – невідомо. Тому громадські активісти вирішили підняти на поверхню проблему та долучити до її вирішення містян і не тільки. Як саме планують вирішити долю театральної площі, дивіться у наступному сюжеті.

Одне із упізнаваних місць Черкас пережило масштабну пожежу, тривалу реконструкцію, квіткові павільйони. Та непорушним майже п’ять років лишаються паркан і пам’ятник Тарасові Шевченку. Будівля драмтеатру відновлюється зсередини та ззовні, а щодо того, чи зміниться площа перед фасадом, питання не порушувалося. До сьогодні.

Це – заступник голови облдержадміністраці Дмитро Ляшов. Ініціативу активістів організувати громадські опитування стосовно долі театральної площі називає «гарною історією». До обговорення проєкту запросили й міського голову, адже, зі слів пана Ляшова, питання стосується й благоустрою міста.

На одній із сесій міської ради депутати підтримали рішення про надання субвенції на реконструкцію театральної площі. Проте в оновленому варіанті вона повинна продовжити стиль всього комплексу, каже Анатолій Бондаренко.

У активістів своя ідея стосовно розробки проєкту реконструкції площі. Вікторія Феофілова – одна із ініціаторок обговорень, пропонує запустити онлайн опитування і цікавитися думкою містян наживо – опитувати на вулицях. Це допоможе долучити не тільки експертів та жителів Черкас, а й інших регіонів (Аби взяти участь в опитуванні онлайн, потрібно відсканувати к’юар код (00031, 12.38-12.43) або ж перейти за посиланням, доступним для користувачів Мережі від сьогодні. Громадська активістка Анастасія Івченко підкреслює: краще долучитись до проєкту зараз, аби потім не було запізно.

У спілкуванні із журналістами прозвучали й плани стосовно термінів відкриття драматичного театру. Дмитро Ляшок сподівається, що цього року театральна мекка Черкащини таки відкриє двері глядачам.

Вікторія Чорнобривець, Олександр Петрушенко, служба новин телеканалу «Ільдана»

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .