Четверо працівників ДП«Канівське лісове господарство» обрано депутатами ОТГ
Лісівники сподваються, що виконання обов’язків депутата місцевої ОТГ стане в нагоді і з чисто професійного боку

23 грудня 2018 року у Канівському районі відбулися вибори до новостворених об’єднаних територіальних громад (ОТГ) – Бобрицької, Литвинецької, Межиріцької і Таганчанської. Представляти інтереси місцевих громад в Бобрицькій та Межиріцькій об’єднаних територіальних громадах відтепер будуть четверо працівників Державного підприємства «Канівське лісове господарство», яких обрано депутатами ОТГ. Так, депутатом Бобрицької ОТГ обрано бухгалтера Бучацького лісництва Ларису Білан, а депутатами Межиріцької ОТГ – лісничого Михайлівського лісництва Олександра Дяченка і працівників цього ж лісництва – майстра лісу Івана Коваля та тракториста Юрія Панченка. 

Про це повідомила прес-служба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Депутат Бобрицької ОТГ від громади села Бобриця Лариса Білан розповідає, що 11 січня ц.р. відбулася перша сесія новоствореної територіальної громади, до якої ввійшли села Бобриця, Григорівка, Грищинці, Пшеничники, Тростянець та Черниші. На цій сесії депутати познайомилися між собою, провели так зване настановче зібрання, визначилися із складом комісій, що будуть працювати в ОТГ.

Згідно із підсумками голосування, Ларису Федорівну було обрано секретарем бюджетної комісії територіальної громади. На цій же сесії було розглянуто та затверджено бюджет громади на поточний рік. Загалом, за словами Л. Білан, робота депутата місцевої громади – дуже відповідальна і копітка, і якщо односельці довірили їй представляти свої інтереси в ОТГ, то вона намагатиметься максимально задовольнити кожен громадський інтерес, який буде мати на меті, у першу чергу, зростання добробуту усіх жителів її рідної Бобриці та сіл, що ввійшли до складу новоствореної ОТГ.

Депутати Межиріцької ОТГ Олександр Дяченко, Іван Коваль та Юрій Панченко одноголосні у своїх прагненнях працювати на благо рідної землі та всіх жителів територіальної громади. На першому сесійному засіданні територіальної громади, до якої ввійшли громади сіл Межиріч, Лука, Бабичі, Кононча, Гамарня, Хмільна, Хутір Хмільна та Михайлівка, що відбулося 10 січня ц.р., депутати визначилися із складом комісій та основними напрямками їх роботи. До складу бюджетної комісії обрано лісничого Михайлівського лісництва О. Дяченка. Головою комісії з питань комунального господарства громади обрано майстра лісу Михайлівського лісництва І. Коваля, а її членом – Ю. Панченка. За словами Івана Коваля, члени комісії, яку йому доручили очолювати, будуть займатися питаннями освітлення сільських вулиць, опорядкування територій населених пунктів, розгортання снігу на шляхах тощо. До виборів в ОТГ Іван Іванович уже неодноразово обирався депутатом місцевої сільської ради. На минулих скликаннях працював у комісіях із земельних питань та з проблем екології і захисту довкілля.

«Роботи маємо більше, ніж достатньо, – говорить депутат Межиріцької ОТГ від села Михайлівка Іван Коваль. – Я впевнений, що разом ми зможемо багато чого досягти. Недарма мудрі кажуть: хочеш іти швидко – йди сам, хочеш іти далеко – йди разом. Отак і тут: треба гуртуватися і вирішувати питання наших сіл тут – на місці – усім разом. Бо ж поодинці дуже важко вижити. Принагідно хочу зауважити ще й той факт, що виконання обов’язків депутата місцевої ОТГ стане в нагоді і з чисто професійного боку – як депутат я зможу спілкуватися з жителями наших сіл з питань запобігання стихійним вирубкам лісів, попередження браконьєрства та пожеж, охорони довкілля тощо та наголошувати на важливості вищезгаданих проблем на сесійних засіданнях громади».

Підготувала Віра Загородня

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .