ЧДТУ готує істориків технологічного спрямування - експерта культурно-історичних цінностей

Черкаському обласному архіву  100 років. З цієї нагоди у Черкаському державному технологічному університеті відзначили День державного архіву.

Про це йдеться у сюжеті «Ільдани».

Навчальний заклад здійснює підготовку фахівців за спеціалізацією «Історія, музеєзнавство та експертиза культурно-історичних цінностей». За словами проректора Валентина Лазуренка, державний архів – партнер університету у підготовці цих спеціалістів.

У заході взяла участь директор обласного архіву Тетяна Клименко. Вона розповіла про створення закладу, його розвиток і сучасні можливості. Після урочистостей студенти і викладачі поспілкувалися з керівником про особливості роботи архівного працівника і перспективи спеціальності.

Олександр Гончар, студент:

«В університеті відбувається багато цікавих зустрічей. До нас приходять цікаві люди, з якими можна спілкуватися на різні теми: не тільки по своїй спеціальності, а й взагалі про те, що відбувається в країні, про те, як розвивається моя спеціальність, про те, що історики зараз дуже важливі у сучасному світі»

Валентин Лазуренко каже, що це професійне свято і для студентів-істориків. Ключове місце в системі підготовки кваліфікованих кадрів посідає практика, яку вони здобувають в архіві. Студенти під керівництвом співробітників архіву працюють безпосередньо з його фондами і колекціями, займаються пошуком документальних матеріалів, ознайомлюються з довідниками і картотеками. 

Валентин Лазуренко, проректор з гуманітарно-виховних питань ЧДТУ:

«Державний архів – це скарбниця нашої історії. І без архіву сьогодні не сформуєш якісного фахівця, який буде надзвичайно затребуваний на ринку праці, оскільки це основа, це той фундамент, який закладається. На тому фундаменті вже виводяться стіни, криша і виходить якісний фахівець саме з технологічного університету. Оскільки ще раз хочу закцентувать увагу, ми готуємо не педагогічного фахівця, а ми готуємо саме технологічного спрямування історика, музеєзнавця і експерта культурно-історичних цінностей. До дня архіву у холі головного корпусу університету обласний архів розмістив експозицію копій історичних документів».

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .