Черкаським тренерам встановлять премії до 50 % від окладу
Депутати пропонують підходити індивідуально й зважати на роботу кожного з тренерів

До 50 відсотків премії пропонують встановити тренерам, які працюють із дітьми в дитячо-юнацьких спортивних школах. За це під час сесії 24 січня висловилося 29 депутатів. Відповідні корективи внесли в межах затвердження змін до програми розвитку фізичної культури й спорту.
 
 Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.
 
Як розповів директор департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов, нині кваліфіковані тренери отримують близько 4,5 тисяч гривень у місяць. Це менше, аніж у вчителів фізкультури в школах.
 
– Цією премією ми хочемо стимулювати кваліфікованих тренерів до роботи в міських спортивних школах, – прокоментував Сергій Павлович.
 
За його словами, на ці видатки в бюджеті Черкас передбачили майже три мільйони гривень.
 
Проект рішення передбачав встановлення премій у розмірі 25 відсотків усім тренерам "за професійну майстерність, забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу, підготовку висококваліфікованих спортсменів до складу збірних міста, області та України".
 
Утім, під час обговорення депутат Павло Карась виступив із пропозицією збільшити її до 50%. Натомість під час встановлення премії підходити індивідуально й зважати на роботу кожного з тренерів.
 
Додамо, що відповідні зміни до програми розвитку фізичної культури та спорту ініційовані в контексті анонсованого заступником міського голови Юрієм Ботнаром перетворення Черкас на спортивну столицю.
 
– Ми всіляко підтримуємо спортивну галузь міста й працюємо над її розвитком. Закуповуємо нове обладнання й інвентар, відповідне заохочення має бути й у тренерів, які виховують наших чемпіонів, – говорить Юрій Андрійович.  До слова, задля підвищення ефективності роботи спортивних шкіл ми плануємо внести зміни в систему ДЮСШ міста й у майбутньому передбачити додаткову мотивацію для тренерів, запровадивши в спортивних школах принцип "гроші ходять за дитиною".

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .