Черкаські екологи висадили «Дуби Шевченка» на Житомирщині
Це загальнонаціональна акція по висадці саджанців, вирощених із жолудів правічних дубів Тараса́ Шевче́нка

Сьогодні, 23 квітня 2019 року продовжуємо загальнонаціональну акцію по висадці саджанців вирощених із жолудів правічних дубів Тараса́ Шевче́нка — три дуба віком понад 1000 років, що ростуть у селі Будище, ботанічна пам'ятка природи місцевого значення.

Перші саджанці ініціативи Мінприроди «Дуби Шевченка єднають Україну» висадив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак разом із місцевими школярами та студентами у Моринцях на Черкащині.

Напередодні дня Довкілля, що зазвичай святкується в третій тиждень квітня дві сотні саджанців були доставлені працівниками Держекоінспекції Центрального округу першим заступником Сергієм Поліщуком та держінспектором Іваном Ткаченком до Житомирщини та висаджені екологами та активістами в молодому Парку Нескорених пам’яті загиблим воїнам АТО та Небесної сотні та Ботанічному саду.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив заступник начальника Управління екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу Олександр Позняков.

Наразі, ми привезли 100 дерев на Полтавщину, де спільно з начальником Держекоінспекції Центрального округу Вадимом Осипенко та представниками Щербанівської ОТГ висаджено молодіі Шевченківські дубки в місцевій школі. Інша частина передана до Горбанівської ОТГ для висадки біля “Святого джерела”.
Акція триває і надалі.

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .