Черкаси відзначили День Перемоги (ФОТО)
Загинув кожен другий фронтовик

Мітингом та пам’ятною ходою відзначили у Черкасах День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У центрі міста на Соборній площі зібралися представники міської та обласної влади, ветерани, військові та жителі Черкас, які прийшли, аби віддати шану пам’яті загиблим у Другій світовій війні, тодішнім і нинішнім захисникам України.
 
Про це повідомила прес-служба Черкаської міської ради.

Виступаючи перед присутніми, міський голова Анатолій Бондаренко зазначив:
«Народ, який не пам’ятає свого минулого, не має права на майбутнє. Сотні тисяч наших земляків, які загинули під час другої світової війни, нині спостерігають за нами: як ми будуємо країну, як шануємо їх пам'ять, як поважаємо історію. Дорогі черкащани! Мені надзвичайно приємно, що з року в рік у цей день тисячі людей збираються тут, щоб вшанувати пам'ять наших дідів, прадідів, тих людей, завдячуючи яким здобуто перемогу у тій страшній війні. Дорогі ветерани, зі словами теплої вдячності звертаюся до вас, до тих, хто залишився в живих, хто відбудував наше місто у післявоєнні роки, до тих, хто є для нас прикладом. Також від імені жителів Черкас дякую тим, хто зараз стоїть на рубежах нашої країни, захищаючи цілісність і незалежність нашої держави».

Голова міської ради ветеранів Іван Губський додав:
«Понад 70 років відділяють нас від тієї страшної, жорстокої війни. Кожен другий фронтовик загинув. А серед тих, хто залишився в живих – кожен другий поранений або контужений. На фронті і в тилу українці проявляли стійкість, мужність та героїзм. І вони є прикладом для тих, хто нині перебуває на бойових позиціях. Зараз ми підемо на пагорб Слави і поклонимося тим, хто віддав своє життя за те, щоб жили ми».

Після завершення мітингу його учасники урочистою колоною вирушили до пагорба Слави. Дорогою кілька разів зупинялися, аби покласти квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків, встановлених на алеї та площі Слави.

Дійшовши до пагорба Слави, учасники ходи вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні покладанням квітів.
Довідково:
У Другій світовій війні Черкащина понесла значні втрати. В боях загинули 148 тисяч військовослужбовців та ополченців, близько 4 тисяч партизанів та підпільників. Серед мирного населення загинуло 16 тисяч осіб. Примусово вивезли на каторжні роботи в період окупації 60 тисяч черкащан.
 

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .