Черкаси чистять від снігу понад 30 одиниць техніки
Керівники установ мають забезпечити очищення прилеглої території

За дорученням міського голови Анатолія Бондаренка, відучора звечора, щойно почався сніг, працівники комунальних служб та підрядної організації, яка виграла тендер на прибирання доріг у Черкасах, приступили до роботи з обробки автошляхів міста спеціальними протиожеледними реагентами, розчистки та посипання тротуарів і спусків соляно-піщаною сумішшю.

Анатолій Бондаренко акцентував, що нестійкі погодні умови з коливанням температури повітря від мінусових позначок до нуля та плюсів і снігових опадів, які чергуються з дощем, призводять до утворення налипань. Особливо це небезпечно на дахах та балконах будинків. А також – лініях електропередач, деревах тощо. Тому закликав усіх бути обачними:

– У період снігопадів при низьких температурах відповідним службам потрібно швидко реагувати, аби запобігти утворенню, так званих, накатів, та ожеледі на дорогах і тротуарах. Бо від цього напряму залежатиме безпека на наших вулицях, а це – здоров’я та життя містян. Тому при міській раді діє оперативний штаб з ліквідації негоди.

Начальник управління вуличної інфраструктури департаменту ЖКК Черкаської міської ради Сергій Отрешко розповів, що на ліквідацію наслідків першого снігопаду в Черкасах було задіяно більше 30 одиниць техніки КП «ЧЕЛУАШ» та ТОВ «Свій лад», які розчищали автошляхи. Також витрачено близько 50 тонн солі, соляно-піщаної суміші та протиожеледних реагентів під час обробки тротуарів, спусків та проїжджих частин.

Крім цього, управляюча компанія, яка опікується багатоквартирними будинками у Черкасах, ОСББ окремо залучали спецтехніку та працівників для розчистки дворових територій від снігу.

Міська влада Черкас нагадує всім керівникам установ, підприємств, організацій, тимчасових та стаціонарних споруд, власникам приватних домоволодінь про необхідність прибирання прилеглої до їх об’єктів території. Це передбачено Правилами благоустрою міста Черкаси, за порушення яких передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладання штрафів.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .