Черкащина - духовна скарбниця України: у Корсунь-Шевченківському відкрилася виставка до 65-річчя області
Автор виставки – Олена Райкова

До 65-ї річниці утворення Черкаської області в історичному музеї Корсунь-Шевченківського історико-культурного заповідника створено виставку «Черкащина – серце України». 

Про це повідомили прес-служба закладу на офіційній сторінці у ФБ.

На виставці представлено матеріали з фондового зібрання та наукової бібліотеки заповідника. Це – видання різних років з історії Черкащини, зокрема, енциклопедичні; світлини видатних особистостей-земляків, відомих не лише в Україні, але й за її межами: символ нації Тарас Шевченко; вчений-помолог зі світовим ім’ям Лев Симиренко; письменник, вчений, перекладач, поет, байкар, ректор Харківського університету Петро Гулак-Артемовський; композитор, оперний співак, творець першої української опери «Запорожець за Дунаєм» Семен Гулак-Артемовський; композитор, автор церковної музики, громадський діяч, засновник хорових колективів, на основі яких згодом виникла капела «Думка», Кирило Стеценко; український балетмейстер, хореограф, педагог, кіномитець, відомий в українській діаспорі як «батько українського танцю» Василь Авраменко; письменник, етнограф, фольклорист, педагог Іван Нечуй-Левицький; письменник, театральний і культурний діяч, один із корифеїв українського побутового театру Михайло Старицький; спортсмен-борець, шестиразовий чемпіон світу з класичної боротьби Іван Піддубний. Своєрідною візиткою області є славетний Черкаський державний академічний заслужений український народний хор. 

Виставка також розповідає про заповідники Черкащини, з яких чотири – національні, про Національний дендрологічний парк «Софіївка», про визначні місця та архітектурні пам’ятки нашого краю. На Черкащині – перша козацька столиця та місце вічного спочинку Кобзаря.

Головна ідея виставки: показати відвідувачам, що Черкащина є не лише географічним, але й духовним центром України, її духовною скарбницею.  


Черкасцям є ким і чим пишатися, є що цінувати, оберігати й примножувати.
Автор виставки – Олена Райкова, старший науковий співробітник.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .