Черкащани в столиці отримали спортивного Оскара - відзнаку за видатні досягнення в спорті
На церемонії «Герої спортивного року» майстриня спорту з дзюдо Анастасія Сапсай представляла Черкащину

Зірки спорту зібрались у столиці, аби отримати Оскар. Нагороди українським спортсменам вручали на церемонії «Герої спортивного року». Підбиваючи підсумки 2019-го, кращим серед чоловіків-спортсменів виявився чемпіон із греко-римської боротьби Жан Беленюк. Найкращою спортсменкою року стала чемпіонка з дзюдо Дар’я Білодід. Як відзначали лідерів, та чи були серед претендентів на нагороду черкащани, дізнавалася й наша команда.

Червоний хідник і десятки об’єктивів. Київський академічний театр оперети готується зустрічати зірок. Цього разу – спортивних. Одним з перших червоною доріжкою йде Олексій Середа. Наймолодший чемпіон Європи за всю історію спорту помітно хвилюється.

Анастасія Сапсай, родом з Черкас, майстриня спорту України міжнародного класу з дзюдо. Чемпіонка Європейських ігор і дворазова чемпіонка Європи, вважає такі заходи важливими. Подібні нагороди, каже вона, є результатом уваги суспільства до спортивного життя країни.

Аби обрати переможців у дванадцяти номінаціях, журі довелось проаналізувати досягнення спортсменів у 2019 році. Як визначали кращих з кращих, розповідає президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

І ось церемонію нагородження розпочинають. У вступному слові ведучі дякують присутнім у залі зіркам спорту за їх досягнення.

У результаті аналітичної роботи експертів Національного олімпійського комітету та голосуванню журналістів і легенд українського спорту, переможцем у номінації «Найкращий спортсмен року» став Жан Беленюк.

Найкращою серед спортсменок, за результатами оцінювання досягнень минулого року, стала Дар’я Білодід. Її тренери, Світлана КУЗНЄЦОВА і Геннадій БІЛОДІД, також отримали винагороду в номінації «Найкращий тренер року».

Переможницею у категорії «Сильні духом» стала дворазова срібна призерка та бронзова призерка чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з порушеннями зору Марина Піддубна. Чому обрала цей вид спорту, пояснює так.

Протягом церемонії на сцену за нагородами підіймаються фехтувальниця Ольга Харлан, біатлоніст Дмитро Підручний, майбутнє легкої атлетики Ярослава Магучіх. Під завершення заходу стає зрозуміло – свій спортивний оскар черкащанка Анастасія Сапсай виборюватиме й надалі.

 

 

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .