Черкасців запрошують на святкове богослужіння у храм, де зберігаються мощі цілителя Святого Пантелеймона (ВІДЕО)
9 серпня о 9-й годині

У черкаському храмі Миколая Чудотворця зберігаються мощі Святого Пантелеймона.

Згідно із релігійними переписами, лікар та цілитель, зміг воскресити дитину, що помирала від укусу змії, стверджують релігійники. Свого  часу перестав брати кошти за лікування й нажив чимало ворогів. На цілителя донесли імператору Максиміану за те, що Пантелеймов потайки провідує ув'язнених хворих християн.

Імператор викликав до себе святого, щоб той спростував чутки. На що Пантелеймон запропонував провести змагання між ним та язичницькими жерцями, хто з них очистить тіло й душу невиліковного. Силою молитви зцілив хворого, тоді як у суперників нічого не вийшло. Натомість правитель наказав катувати святого. Тіло Пантелеймова  поховали християни.

Його шанують як у православній, так і в католицькій церквах. Найвидатніших лікарів світу відзначають медаллю Святого Пантелеймона «За лікарське мистецтво». Настоятелі храму, де зберігається ікона та мощі Пантелеймона, запрошують містян до святкового богослужіння, яке відбудеться 9 серпня о 9-й годині. Прихожани можуть долучитися й до волонтерської справи, зробивши пожертву на потреби захисників. Реквізити для переказу коштів бачите на екрані.

ПриватБанк : 5168 7427 2799 0677

Ощадбанк 4790 7299 0309 5180, Ярославський Ігор Степанович

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .