Буде холодно і можливі дощі - прогноз черкаських синоптиків
Потепліє після виборів

У розпалі літа замість очікуваного липневого тепла на Черкащину хлинула ВЕРЕСНЕВА ПРОХОЛОДА. Зараз така пора, коли відчувається подих осені задовго до того, як впав перший лист. Повітря стало прозорим, літо залишилося десь позаду, і вночі вперше за довгий час так хочеться накритися теплою ковдрою.
 

Чому це сталося? ВИНУВАТЦЕМ незвичайної прохолоди – циклон. Ось уже кілька днів він кружляє на сході, і в результаті над Україною, зокрема Черкащиною сформувалася північна повітряна течія, яка транспортує в регіон вологу і прохолоду Північної Атлантики.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.
 

ЯКОЇ ПОГОДИ чекає на нас у найближчі дні і чи далеко до спеки? СЬОГОДНІШНЯ НІЧ очікується найбільш холодною у цьому періоді похолодання +7..+9º. Проте, це не рекорд, майже 30 років тому липневої ночі відмічалося +6º.

ТАКЕ ЗНИЖЕННЯ ТЕМПЕРАТУРИ повітря СПРИЙМАЄТЬСЯ незвично ще й тому, що зовсім недавно вночі було понад 20..25º. Завтра вдень є ймовірність окремих грозових дощів. На цьому північні процеси поки що закінчуються, тому, що У ВИХІДНІ під впливом західного антициклону – ДЕЩО потеплішає до комфортних 20..25º. Опадів не чекаємо. 
 

А ПОЧАТОК Нового Робочого тижня відзначиться ВПЛИВОМ ПІВДЕННОГО ЦИКЛОНУ, тож можна очікувати на суттєві дощі у супроводі гроз, місцями з градом. Температура вночі 10..15º, вдень 19..24º. Нестійкий та прохолодний характер погоди утримається до кінця робочого тижня. ?У вихідні (20-21.07) – сподіваємося на справжнє літнє тепло. Ще нагріємося….

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .