Браконьєри під Свидівком «наловили» на понад 14 тисяч гривень
І це в нерестовий період

Близько другої години в ніч на 28 травня 2019 року інспекторами Управління екологічного нагляду у Черкаській області Держекоінспекції Центрального округу на Кременчуцькому водосховищі, неподалік адміністративних меж села Свидівок Черкаського району затримано громадянина та громадянку на дерев’яному човні з електродвигуном. В човні знаходились 5 мішків з сітками (корейка) та риба видів: лин – 71 шт., лящ – 17 шт., карась – 93 шт., судак – 1 шт., окунь – 25 шт., тарань – 2 шт. Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода в сумі 14 тисяч 25 грн.

Про це у своєму дописі на ФБ повідомив начальник  Управління екологічного нагляду  (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Знаряддя лову та човен вилучені слідчо-оперативною групою Черкаського районного відділення поліції ГУНП в Черкаській області для проведення подальших слідчих дій. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .