Браконьєр на Росі наловив риби майже на 85 тис гривень
Порушник ще й чинив опір

17 грудня близько 9 години працівниками Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області та поліцейськими водного патруля підрозділу роти обслуговування водних об'єктів Управління патрульної поліції в Черкаській області на території Роського іхтіологічного заказника в адміністративних межах с. Хрещатик, виявлено та затримано порушника, який здійснював вилов водних живих ресурсів на дерев’яному човні з навісним двигуном 5,8 к.с. марки «Парсун».

При огляді виявлено та вилучено мисинові сітки вічком 30*30, якими правопорушник встиг виловити 419 шт. плітки, 22 шт. окуня, 2 шт. судака, 1 голавля та 68 шт. густери.

Обрахована сума завданих збитків державі становить 84720 грн.
Оскільки порушник чинив опір, його затримано працівниками поліції.
Рибу передано до рибоприймального пункту, кошти від реалізації якої перераховуються до державного бюджету.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадянина складено адміністративний протокол за 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського РВ відділу поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Незаконні знаряддя лову вилучені для проведення слідчих дій.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно-заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Галерея

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .