Близько двадцяти черкаських шкіл отримали нову комп’ютерну техніку для навчання
Близько двадцяти черкаських шкіл отримали нову комп’ютерну техніку для навчання. Сучасні обчислювальні машини дають учням можливість вивчати базові програми та навіть створювати власні додатки і розробляти сайти. Більше довідались мої колеги.

Це – одна із тих двадцяти загальноосвітніх шкіл, де функціонують сучасні комп’ютерні класи. Тут їх три. В одному з них саме почався урок, тому ми йдемо на екскурсію в інший кабінет. З першого погляду – нічого дивного. Звичайна комп’ютерна техніка: системні блоки, монітори. Аж поки до роботи не беруться старшокласники.

Своє майбутнє хлопець планує пов’язати з програмуванням, удосконалює свої знання та навички протягом трьох років. Тим часом його однодумці саме пояснюють чиновникам технічні процеси у створенні сайту. Міський голова Анатолій Бондаренко та його заступник Юрій Ботнар знаннями юнаків приємно здивовані. Кажуть, шанс на розвиток в улюбленій справі діти отримали завдяки містянам.

Поки спілкуємось із керманичем міста, за роботою учнів спостерігає вчителька інформатики. Розповідає, працювати із молоддю подобається, бо ж не тільки навчає їх, а й сама має нагоду повчитись у своїх учнів. І ділиться спогадами: свого часу про таку технічну базу годі було й мріяти.

Комп’ютеризація шкіл – справа необхідна, каже Юрій Ботнар. Але не варто забувати й про інші аспекти сучасного освітнього процесу, каже чиновник.

Вікторія Чорнобривець, Анастасія Лушпіган, служба новин телеканалу «Ільдана»

Теги:

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .