Без води, газу та світла: що робиться в гуртожитках Черкас? (ВІДЕО)
Міська влада звертатиметься по допомогу до прокуратури

Ні газу, ні води, ні світла. З такою перспективою зіткнулись мешканці двох гуртожитків міста. Все через розірвання договорів між черкаським комерційним підприємством, що займалось добробутом гуртожитків, та надавачами комунальних послуг.

Пан Дмитро більше трьох років проживає в гуртожитку №22, який з дня на день мають відключити від води та світла. Газу там немає з першого липня, розповідає чоловік. Про комунальне пекло розповідає і пані Галина. За її словами, компанія, що обслуговувала житлові будинки донині, зненацька перестала цим займатись. За словами пані Галини, жодного попередження про відключення газу люди не отримали.

На ініційованому зібранні представників міської влади, приватних товариств та мешканців проблемних гуртожитків розбирають дилему. Якщо договір з житлово-побутовим підприємством розірвано, тоді мешканцям необхідно починати все з нуля. А для цього потрібно скласти списки тих, хто фактично проживає в гуртожитках. Поки немає списків – не буде й газу.

Після тривалих дискусій слово взяв заступник міського голови Ігор Коломоєць. На його думку, вирішення проблеми є: наступного дня зустрітися з директором компанії-управителя і вже разом з ним укладати необхідні договори. Для секретаря міськради Ярослава Нищика ця проблема викликає не тільки обурення, а й питання до «Черкасигазу».

Наступного день директор комерційного підприємства, що обслуговувало ці гуртожитки, таки зявляється. Але на всі вмовляння з боку представників влади допомогти відновити газопостачання, раз по раз повторює: «Продовжити обслуговувати ці гуртожитки я не можу».

В міськраді пообіцяли особисто взяти цю справу на контроль та допомогти в укладанні необхідних договорів. Та чи врятує це мешканців від можливого продажу одного з проблемних гуртожитків, поки що невідомо.

Як повідомляють у виконкомі, будівлю вже виставлено на продаж через Інтернет. За словами Діани Тяско, отримана інформація буде направлена в прокуратуру. А поки що мешканцям відключених від газу будинків доведеться чекати, доки паперова тяганина не дасть очікуваного результату.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .