Батьківщину Тараса Шевченка відвідала почесна жителька села Шевченкове Зоя Ружин
Директору Національного заповідника Людмилі Шевченковручено Медаль "За Відданість і Любов до України"

З нагоди 205 річниці з дня народження Кобзаря та 80 річчя літературно-меморіального музею Тараса Шевченка до Керелівки приїздила почесна жителька села Шевченкове, громадська діячка, Жінка-Мироносниця Зоя Ружин.

Про це повідомили в лепартаменті культури Черкаської ОДА.

Цього року Зоя Володимирівна приїхала разом з нащадком Великого поета та художника Сергієм Зацарінним (по лінії брата Микити), з Київським академічним ансамблем української музики «Дніпро», з очільниками колективу, народною артисткою Оленою Кулик, заслуженим артистом України Любомиром Матейко, та Народним декламатором Михайлом Орлюком. Делегацію зустріла генеральний директор Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» Людмила Шевченко, якій за дорученням голови Національної Ради жінок України Людмили Порохняк-Гановської вручено Медаль "За Відданість і Любов до України", а також передано ікону Пресвятої Богородці. 

За давньою традицією гості насамперед вшанували пам’ять батьків Тараса Шевченка. Далі учасники делегації виконали задушевні пісні, декламували вірші. По закінченні оглянули експозицію музею та щойно відкриту виставку художніх робіт Івана Марчука.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .