Аномальна зима: на Черкащині знову тепло
На вихідні - дощ

Аномальна зима розповсюджується по світу. Північні і південні країни в впродовж цього тижня немов помінялися погодою. У снігу опинилися одразу кілька провінцій Іспанії. Снігопади накрили і Близький Схід, і навіть жителів Єгипту попередили про необхідність тепліше одягатися із-за низьких, за місцевими мірками температур: у Каїрі близько +16°.
 

Причина катаклізмів у країнах, відомих теплим кліматом – північно-східний потік, що сформувався на периферії Азорського антициклону. А західні вітри в протилежній частині цього баричного утворення несуть зігріті Гольфстрімом повітряні маси у північні широти Європейського континенту.
 

А на Черкащині на поточному тижні переважала вже звична аномально-тепла погода. І тільки сьогодні така аномалія була дещо похитнулася.
 

Циклон, який проходив по півночі зачепив наш регіон своєю холодною тиловою частиною зі снігом та вітром. Проте завтра погода вріноважиться: вітер поступово стихатиме, суттєвих опадів не чекаємо. Щоправда, дещо похолодає. Вночі та вранці температура може знижуватися до невеликих морозів, що викличе підмерзання сльоти на дорогах.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.
Невелике тепло у супроводі періодичних опадів повернеться у вихідні дні. Температура вночі від 2º морозу до 3º тепла, вдень 0-5º тепла.

 

Забігаючи на перед, то в другій половині наступного тижня південно-західні вітри посилять потепління та принесуть дощі.

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .