2019 рік може стати рекордно теплим для Черкащини
Найтеплішим та найсухішим за весь період метеорологічних спостережень

Цьогорічний грудень на Черкащині претендує стати аномально теплим, а 2019 рік – найтеплішим та найсухішим за весь період метеорологічних спостережень на Черкащині. При цьому найвища температура грудня +16,7º зафіксована у 2008 р., найхолодніше у 1997 р. у м. Золотоноша – 27,9º морозу.

Про це повідомив Черкаський обласний гідрометцентр.

Синоптична ситуація наразі така.
Надто активна північна Атлантика один за одним надсилає по північним широтам циклони, атмосферні фронти, яких перекрили доступ холоду у наш регіон. Однак, чи варто дивуватися такому розвитку подій? Грудневі відлиги швидше правило, ніж виняток. За 70 років спостережень грудня без відлиг не було! Найменше відлиг – 3 зафіксовано у 2002 році, а найбільше – 30 у 2006.

Панування теплого атлантичного повітря збережеться на Черкащині як мінімум до кінця місяця.

До кінця робочого тижня на Черкащині істотних змін у синоптичній ситуації не очікується, підвищений температурний фон збережеться. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 5-10º. Супроводжуватимуть цю ідилію стримані південні вітри. Більш рвучкі – дістануться північним районам.

У вихідні погода дещо зміниться, атмосферні фронти із заходу зумовлять невеликі дощі та коливання температури повітря на 2-4º.
 

P.S. Така тепла погода дозволяє значно економити на паливно-мастильних матеріалах, любителям хутра для його вигулу краще підходять північні райони Європи.

ЗА ОСТАННІ 30 РОКІВ НОВОРІЧНА НІЧ У ЧЕРКАСАХ:
- найтепліша +2,2° у 2000 році,
- найхолодніша -20,2° у 1995 році.
- лише у 16 роках Новорічна ніч була з опадами.
- найбільший сніговий покрив – 16 см спостерігався у 1986 та 2018

Залишити коментар


Щоб залишити коментар потрібно авторизуватися .